Kædedynen® er et hjælpemiddel til personer med fysisk uro eller psykiske lidelser. Via sansestimulation og tyngde kan kædedynen hjælpe på søvnbesvær, uro og tankemylder.

Kædedynen® ligner umiddelbart en almindelig dyne og kan anvendes i et helt almindeligt dynebetræk.

Den er syet i lange kanaler, hvori kæderne ligger. Der er tale om kæder af metal, der har fået en antirustbehandling. Dynen er helt lydløs, idet kæderne er fastgjort i dynes ender og kanalerne holder dem på plads. På den måde er dynen også god ved sensibilitet over for lyde.

Kanalerne gør også, at dynen falder helt tæt til kroppen og giver brugeren en god grounding og jordnær fornemmelse, så brugeren bedre mærker sig selv i forhold til sine omgivelser. Det er for eksempel en stor hjælp ved manglende eller dårlig kropsopfattelse.

Den ene side af dynen er lettere polstret end den anden og giver en unik mulighed for at afpasse graden af den taktile og proprioceptive påvirkning.

Kædedynen® er nem at håndtere, også i de tungere vægtklasser. Vi leverer kædedynen i en transporttaske, så du nemt kan have den med dig.

Kædedynen® er fremstillet i materialet Trevira (www.trevira.com), som er både brand- og flammehæmmende og desuden temperaturregulerende.

Kædedynen® produceres i Sverige af Somna og Zibo Athene A/S er eneforhandler i Danmark.

 

Et nyt, stort studie af, hvordan Kædedynen® kan hjælpe mennesker med søvnproblemer, blev præsenteret på konferencen ”The World Sleep Congress of the World Sleep Federation i Istanbul i oktober 2015.

Søvnproblemer er et stigende problem i hele den industrialiserede verden. Det er ødelæggende for mange menneskers trivsel og helbred. Det har store omkostninger for vores samfund, bl.a. i form af både ulykkesfrekvens, sygehusindlæggelser, medicinering, mistrivsel og hvad deraf følger af omkostninger for den enkelte. Der er således et behov for effektive løsninger, uden bivirkninger, til forbedring af søvnkvaliteten.

De seneste studie viser en signifikant forbedret søvnkvalitet, både subjektivt og objektivt, ved anvendelse af kædedynen®.

Læs nærmere i studiet, som findes under ”Teknisk og Teknisk Dokumentation”. (“Positive Effects of a Weighted Blanket og Insomnia”)

 

Vægtkategorier for kædedynen®

Kædedynen fås i flere størrelser og vægtkategorier:

– Baby: 1,5 kg.

– Junior: 3,4 kg. / 5 kg.

– Voksen, Classic: 4 kg. / 6 kg. / 8 kg. / 10 kg. / 12 kg. / 14 kg. /

– Voksen, Sensitive: 5 kg. / 7 kg. / 9 kg. / 11 kg. /

 

Vores konsulenter kan rådgive om, hvilken størrelse og vægt, der er brug for. Det afhænger både af alder, vægt, fysik samt omfanget af de problematikker, der er tale om hos brugeren.

Du har altid mulighed for at afprøve dynen eller høre nærmere ved at kontakte en af vores medarbejdere.

Besøg vores webshop for priser og bestilling af dyne her