ValuTurn vende-og glidelagenValuTurn1

Sikkerhed – Kvalitet – Hygiejne – Komfort
De positive forskelle ligger i detaljerne

ValuTurn er en videreudvikling af EasyTurn, det velkendte vende-glide-lagen, der gennem mere end 10 år har været det mest enkle og det billigste produkt til at undgå tryksår på det danske marked. Den nedsatte friktion sætter brugere, som har vanskeligt ved at vende sig på almindelige lagener, i stand til at vende sig og gør det nemmere at forflytte brugere.

ValuTurn lagener har en friktionsnedsættende midtersektion, som udelukkende er glat i tværgående retning, så brugeren ikke glider ned i sengen ved gærdeløft. Med en 10-15 cm glidefri bomuldssikkerhedszone ved kanterne af sengen, sidder man sikkert på sengekanten. Samtidig ligger ValuTurn stabilt i sengen, idet de to bomuldsvinger bliver foldet ind under madrassen.

Formålet med ValuTurn er, qua sin lavfriktions-glideflade, reducerer trækket i huden under flytning og vending. Hermed reduceres de skadelige tværtrækkræfter i huden, og dermed reduceres den skadelige aflukning af blod- og lymfeforsyning til hudcellerne, som er grundlæggende årsager til sårdannelse. Det er blodforsyningen til hudcellerne, der kommer med “mad” til cellerne. Hvis ikke cellerne får ernæring så dør de – og det viser sig som sår. Jo hyppigere man derfor vender sig med mindre træk i huden, desto bedre har man det, og desto bedre har huden det. ValuTurn betyder øget livskvalitet fordi man vender sig oftere og lettere. De fine glideegenskaber på Easy- og ValuTurn dokumenteres af tests udført på Teknologisk Institut.

ValuTurn består af åndbare materialer, der tillader kropsfugt at trænge uhindret igennem og blive borttransporteret for at skabe et tørt miljø. ValuTurn kan derfor ligge permanent i sengen. Dråbetesten på billedet illustrerer tydeligt vigtigheden af ValuTurns egenskaber.

Sømmene på et ValuTurn lagen er fine sammenføjning af materialer; dobbeltvending og sænkning af syning er lavet for at skåne den sarte hud. Det er et godt bevis på at “de positive forskelle ligger i detaljerne”.

Indikationsområder: Tryksår, muskelsvækkelse, for eksempel sclerose, smerte ved bevægelse for eksempel på grund af gigt, osteoporose, muskel- og knogleskader samt generelt nedsat mobilitet.

Brugsanvisning: Medfølger ved hver leverance af ValuTurn.

Vaskeanvisning: ValuTurn kan vaskes ved op til 90˚ og kan tørretumbles. Undgå vask sammen med andre hårde materialer f.eks lynlåse

Materialer: Glideparti: 100% polyester Sideparti: Forbehandlet 35% polyester, 65 % bomuld

Mærker: Brandtest SS 876 00 CE mærket

Produkt
Størrelse LxBxH
Glideflade
HMI-nr
Varenr
Stiklagen kortglideflade
110 x  200 cm
110 x 60 cm
62478
4800-0100
Stiklagen lang glideflade
150 x  200 cm
150 x 60 cm
62479
4800-0200
Standard lagen
260 x 210 cm
260 x 60  cm
62481
4800-0400
Queen Size (1½ mandsseng)
145 x 285 cm
130 x 145 cm
62480
4800-0600

Dråbetest:
En dråbe vand er dryppet på begge materialer. Dråben forsvinder omgående på ValuTurn materialet og fugten er borttransporteret til underliggende lag. På det andet produkt bliver dråben liggende på overfladen. Billedet 15 min. efter test start.

ValuTurn2

EasyTurn/ ValueTurn vs. Andet fabrikats glidelagen


ValuTurn3

Syning ValuTurn

ValuTurn4

Syning andet glidelagen